Aangenaam,

Mijn naam is Siska, deeltijds leerkracht in het secundair en deeltijds bostrotter. 

Met een gezellig kampvuur, lekker eten, natuurweetjes, een mooie wandeling, bivakkeren, samen lepeltjes snijden... kan je mij altijd wel verleiden. Je hoort het al; het liefst van al breng ik mijn tijd buiten door, slenterend door het bos en verwonderd door al het moois dat het ons kan bieden. 

Mijn liefde voor de natuur en het buiten zijn kreeg een enorme boost toen ik de jaaropleiding volgde bij de outdoorschool, dat beviel mij zelfs zo goed dat ik op dit moment ook de vervolgopleiding doe.

Ik leerde er werken met natuurlijke materialen, vuur maken, wilplukken, dierensporen herkennen, kampvuurkoken en ga zo maar door. Het bos is er alleen maar magischer door geworden. 

'Zalig!', dacht ik na de jaaropleiding, 'dat wil ik delen met de wereld!'. Vanuit mijn vroegere werkplekken binnen de jeugdzorg werd mij dan ook snel duidelijk hoe hoog de nood is (en helaas ook hoe schaars het is) voor kinderen en jongeren om een plekje te hebben waar ze gezien worden voor wie ze zijn en kunnen ontprikkelen. Waar gevoelens, talenten en interesses ook een grote plek mogen innemen. Dit plekje wil ik bieden via de bosbelevingsdagen, waar we naast natuurtechnieken en spelactiviteiten ook heel hard focussen op emotionele veiligheid. Mensen in hun kracht zetten en ze zo laten blinken vind ik het mooiste wat er is en is mijn hoogste doel met Wilder.


Meer info over mijn diploma's/ opleidingen? Klik hier